Etiketter

Jag är en tjej (får man verkligen kalla sig tjej som 29-åring, det känns så dumt att kalla sig kvinna) som längtar efter barn. Den här bloggen kommer att handla om min väg framåt och kampen mot övervikt (har ett BMI på 42) och PCOs.

I januari 2011 bestämde jag och min sambo oss för att vi skulle försöka bli gravida men jag har haft problem med mensen efter det jag slutade med p-piller. Första cykeln utan testade jag med ägglossningstester, fick glad gubbe efter 14 dagar och mensen kom efter 27 dagar! Kanon tänkte jag, jag fungerar!
Andra cykeln. 27, 28, 29 dagar… Hmm tänkte vi, kan det ha tagit sig redan? Men graviditetstestet skrek negativt. 35 dagar… 40 dagar men fortfarande inget plus. Sen kom mensen. En syndaflod med kramper som heter duga 😦
Andra cykeln var ännu längre. Efter ca 55 dagar tog jag ett grav-test som visade ett svagt plus JUST innan testtiden gick ut (nu i efterhand ser jag ju att det var ett grått streck s.k.”evaporation line”). Tog ett till test dagen efteråt som visade samma sak. CB digital var negativt, men vi trodde det berodde på låga hCG-nivåer bara. Vi var hur glada som helst tills jag en vecka senare fick mensen. Vi hamnade i en liten svacka där. Både i förhållandet och i vårt psykiska välmående. Hade inte den där stickan visat något hade det nog varit lättare. Plus att detta var vår sista chans innan vi var tvungen att pausa försöken. Vi bråkade rätt mycket under sommaren. Jag tror att det slet rätt mycket på oss båda två, försöken, mina hormoner och besvikelsen. Det kanske är bra att vi fick den här pausen så vi har chans att reflektera och fundera och bli mer säkra i vår relation till varandra. Vem vet? Nu känns det bättre i alla fall.

Sedan den mensen innan sommaren har jag inte haft några fler blödningar. Det är nu 99 dagar sedan :/ Jag har fått läkartid på hälsocentralen nu den 21/9 för att undersökas och se vad det kan vara för fel. Det känns som att det kan vara bra att få klarhet innan vi ska försöka igen nästa år.

Om det nu blir så att jag har ett ”lättfixat” fel så kör vi efter nyår igen! Wohoo! 😀 Längtar som fan!