Etiketter

, , , , , ,

Var på kvinnokliniken för undersökning tidigare idag och som väntat blev diagnosen PCOs. Och som väntat görs ingenting för att fixa min ägglossning innan jag gått ner 30kg till. Jag fick iofs remiss till dietist. Hoppas det är någon som har bättre råd att ge än att ”ät mindre och motionera mer” som annars brukar vara standard. Jag hoppas att det är någon med insyn i sjukdomen och som är påläst på samband mellan kost och hormonförändringar.

Jag frågade om hur de ställde sig till metforminbehandling. Läste en metastudie (en vetenskaplig undersökning där man sammanställer resultat från flera andra studier) där de kunde visa på att en sådan behandling hjälper hormonbalansen och ökar viktnedgången. Den här studien var internationell och vad jag kunde bedöma tillförlitlig och professionell. Jag tog upp det med läkaren som så tvärt nej. Landstinget hade nämligen använt det tidigare mot PCOs men inte sett ögon effekt. Det är intressant när de tycker att en liten svensk studie ”vinner över” en stor internationell med fler studieobjekt. Nåja, det spelar kanske inte så stor roll.
Jag fick i alla fall Provera för att stöta ut livmoderslemhinnan. Det kan tydligen orsaka cellförändringar om man går för länge utan mens.

Jag fick på egen begäran också remiss till klinikens kurator. Jag var tidigare i höstas hos kuratorn på min hälsocentral men det var ingen bra kemi mellan oss så det funkade inte så bra. Jag hoppas att den här passar bättre. Om inte annat så har han/hon i alla fall kunskap om min situation på ett djupare sätt än på hc.

Just nu är det rätt deppigt. Känner mig rätt tom. Ska försöka sova lite och hoppas på att det är lättare att tänka i morgon.

God natt!