Etiketter

, , ,

Mensen är över nu. 6-7 dagar lång den här gången. Då borde det ju ”bara” vara två veckor kvar till jag får eventuell ägglossning. Eller så blir det tidigare? Hoppas på det. Sedan min provera-kur som jag tog när jag inte fått mens på 6 månader har jag ju haft två cykler. Jag testade aldrig med äl-test den första cykeln efter proveran, men jag fick mens 45 dagar efter den inducerade blödningen. Kan jag ha haft ägglossning den cykeln?
I alla fall så var den efterföljande cykeln 36-37 dagar, så det är ju en rätt dramatisk förkortning. Kanske man kan hoppas på en 30-dagarscykel den här gången?
Eller, jag hoppas ju såklart på att inte blöda alls på drygt 8 månader, men om inte det blir så så kan man ju alltid hoppas på att kroppen normaliseras.

Till dagens rubrik då. Jag har ända sen min ägglossning haft en skum känsla i livmodertrakten på höger sida. Det är som att något ligger där inne och trycker utåt. Det började 3 dagar efter äl och har fortsatt. Jag hoppades/trodde att det var på grund av att jag blivit gravid. Men jag fick mens, så det var det ju inte. Och obehaget vid ljumsken är fortfarande kvar. Igår började det också göra ont. Riktigt ont då jag skulle vara så smart att trycka där för att se om jag kände något. Det kändes som en liten knöl, men jag är inte säker. Har ju rätt mycket fläsk i vägen så att säga, så det är svårt att känna något. Men det gjorde förbannat ont i alla fall.. Jag börjar misstänka att jag har en cysta på äggstocken. Borde kanske kontakta vårdcentralen till veckan. Eller kanske man kan kontakta kvinnokliniken direkt då jag varit där tidigare angående min PCO.
När jag tänker på det så kommer jag ihåg att jag känt likadant tidigare vilket var i juni, innan och efter den sista mensen innan halvårsuppehållet.
Får ringa runt på måndag helt enkelt.