Etiketter

, , , ,

Jag kontaktade en privat gynekolog som gör ägglossningsstimuleringar även om man är överviktig. Men det kostar 900kr/besök, och det blir ju kanske 3-4 besök under en cykel med undersökningar och sånt. Och sen tillkommer ju medicinkostnad, så dyrt blir det. Men om kroppen inte börjar funka på ett par månader till så kanske det blir det alternativet.
Men lite imponerad blir man ju av den privata vården. Mailade läkaren vid ett-tiden igår och fick svar vid 16. Skickade en fråga tillbaka och fick svar kl 20 skickat från läkarens iPhone. Det är till att vara hängiven. Men det tjänar de ju pengar på också, så så konstigt är det ju inte.

Jag har funderat på det här med min skumma cykel. För nu ligger temperaturen över ”normalnivån” och har gjort det de senaste dagarna (om man bortser från en dip, men jag fick det förra cykeln också). Kan monitorn ha missat ägglossningen?
OM det nu skulle vara så, och OM jag skulle lyckats bli gravid och ändå tar provera, vad händer då? Provera är väl bara progesteron, så det ska väl inte vara farligt? På janusinfo står iaf ”Exponering för medroxiprogesteron under graviditet innebär inte någon märkbar risk för fosterskada”.
Nåväl, chansen för att det ska vara så är ju minimal, men hoppet är väl det sista som överger en. Jag får ta ett test när semesterveckan är slut och om det är negativt får jag starta kuren helt enkelt.