Etiketter

, , , , ,

Härligt europeiskt vårväder, god mat med massor av kolhydrater, gott dricka och ett romantiskt hotellrum. Härligt med semester! Men nu är det dags att komma tillbaka till verkligheten igen. Till ett kilos viktuppgång och till en ny cykel. Fick mens i går kväll och startade om monitorn i morse. Jag hade inte vågat hoppats så mycket den här cykeln, men blev sjukt besviken ändå. Misstänker iofs att jag haft äl men att monitorn missat den då min temperatur talar sitt tydliga språk och att mensen kom ca två veckor efter temp-höjning. Får hoppas att monitorn är mer inställd på min cykel nu och att den visar mer korrekt.

Det är jäkligt drygt med långa cykler. Om jag räknar med att nästa cykel är 40 dagar vilket är genomsnittet de senaste månaderna så kommer jag få ägglossning den 23:e april. Sjuuuuukt långt dit mao. Tänk så skönt det hade varit med en normal cykel.


Lång cykel

Kollade bakåt i tiden på hur långa cykler jag haft sen jag slutade med p-pillerna. Om man bortser från de onormalt långa har de varit 27, 41, 44, 37 och 38 dagar långa. Om jag haft ägglossning på alla så är det ju nu femte äl på 14 månader.
Statistiken säger att ca 90% av de par som försöker blir gravida på ett år. Med det så menar de väl 13 ägglossningar eftersom ”alla” räknar med en 28-dagarscykel. Om man ser det så har vi ju åtta gånger kvar innan vi ”får” kalla oss ofrivilligt barnlösa.
Åtta ägglossningar med min 40-dagarscykel är nästan ett helt år till. Blä.
I landstingets ögon är vi redan ofrivilligt barnlösa, men det hjälper inte oss på något sätt.

Tänk om det är fler fel än PCOs som spökar. Vi har ju ändå haft fem misslyckade försök. Jag vet att det inte är så mycket, men tankarna finns ju där ändå. Är det dålig kvalitet på äggen? De kanske inte kan fästa? Har de för tjockt ”skal” så spermierna inte kan ta sig igenom? Är M’s spermier för få eller orörliga?
Hos 3% är det fel på båda parter. Tänk om vi är i den gruppen?

Vad gör vi då?