Etiketter

, , , ,

Jag har pratat ut med sambon nu, och han har gått med på att vi går till den privata gynekologen för rådgivning. Det är inte säkert att vi kör igång med utredningen, det beror lite på hur det känns och vad det kostar. Men i morgon ska vi i alla fall träffa gyn för samtal och undersökning. Jag trodde det skulle kännas jättebra att tagit det första steget mot utredning, men det känns inget alls. Nada. Så konstigt. Det kanske kommer mer känslor efter besöket, vi får väl se.
Jag har känsla av att M bara gått med på besöket för min skull, och att han inte riktigt vill det själv… Men jag har lovat mig själv att inte tjata och gnata på honom utan bara ta en diskussion utifrån vad läkaren säger i morgon. Vill han inte fortsätta då så gör vi inte det. Men det kan vara bra att veta vad man har för valmöjligheter och vad en eventuell utredning innefattar innan vi bestämmer sig för hur vi ska göra. Jag ser det nog mer som ett informationssamtal än en start på utredning.

Mensen är iaf över för den här gången. Ingen mensvärk över huvud taget den här gången! Mig glad! Har ju haft så förbaskat ont de senaste gångerna. Den här omgången har jag inte ens märkt av att jag haft mens! Skönt.
Jag är på dag 9 idag, och monitorn har  ännu inte börjat be mig om tester. Den kanske till slut börjat anpassa sig till min cykel. Bra det, då kanske den visar mer korrekt den här cykeln.

Jag fick en kommentar som jag tänkte svara på i det här inlägget istället:

”Jag som trodde att det här med att ta ägglossningstester skulle göra det hela hyffsat smidigt. Hittat en sida om ägglossningstest o så, den jag länkar till, men undrar var jag kan hitta mer information om det hela. Önskar dig lycka till vattenmelon82 och alla tips är mer än välkomna för snart är det min tur också.” – Emma

För de flesta så är ju ägglossningstester ett väldigt smidigt sätt att hålla koll på kroppen. Hormonstörningar som PCOs kan göra att testerna inte är tillförlitliga, men de allra flesta är ju friska och då fungerar de bra 😉
http://www.1177.se/Tema/Gravid/Bli-gravid/Att-bli-gravid/Hur-man-blir-gravid-fragor-och-svar-/ och http://www.minbebis.com/agglossningstest.html kan du hitta bra information. Ett tips är att ta tempen under cykeln för att bekräfta ägglossning, jag gör det varje dag. Tempen ska tas det första du gör när du vaknat innan du stiger upp på morgonen, så ha en känslig termometer på sängbordet. Efter ägglossning ska tempen stiga med 0,3-0,5°C och hålla sig på den högre nivån tills nästa mens. Om du blivit gravid kommer tempen inte att sjunka. Får man positivt utslag på äl-tester och detta efterföljs av en temperaturstegring så har man med största sannolikhet haft ägglossning.

Lycka till! Jag hoppas det funkar för dig 🙂