Etiketter

, , , ,

Nu vet nästan alla om att jag är gravid. I alla fall alla som står oss nära. Det är några vänner kvar att berätta för, det har inte blivit tillfälle än. Vi åkte till svärmor och svärfar med varsin mugg där det stod ”farmor” och ”farfar” på. De blev så glada att tårarna rann 😀 Så söta de är! Jag berättade för mina föräldrar och syskon via telefon samma kväll. De som inte vet är våra arbetskompisar. Det är bara cheferna och en av mina vänner på jobbet, som är mer än en kollega, som vet. Jag tänkte nog försöka hålla det så till efter jul.

Jag har varit sjuk den här veckan. Halsont, feber och hosta. Så fort jag får minsta virusinfektion nu för tiden så sätter det sig i lungorna. Jag hade för några år sedan en ordentlig lunginflammation som varade i tre veckor. Jag gissar att den skapat ärrvävnad i lungorna som sväller upp så fort jag blir sjuk igen. Så nu går jag omkring med slemhosta :/ Jag måste tyvärr jobba ändå. Har så sjukt mycket att göra på jobbet just nu.

Jag har i ett par dagar stundvis haft ilningar i livmodern och ner i underlivet och igår fick jag en liten blödning, eller rättare sagt en blodblandad flytning. Jag blev jättenervös såklart. Ringde till barnmorskan och vi pratade ett tag. Kom inte fram till något egentligen, annat än att det inte är något att göra något åt. Det gör inte ont, och det har inte kommit mer blod. Så länge det är på den här nivån så är det förmodligen ingenting farligt. På måndag ska vi på första mötet med barnmorskan. Det är ingen undersökning, bara ett hälsosamtal. Jag gissar att vi ska sitta i en timme och prata om matvanor och att jag inte borde röka eller dricka alkohol. Kommer att bli jääääättespännande… Sen kommer vi förmodligen också att få en felaktig beräkning av födelsedatum. De räknar ju på senaste mensens första dag som början på vecka 1 och befruktningen som början på vecka 3. Men jag hade ju antagligen närmare tre veckor, inte två, mellan de datumen. Men det återstår att se.

Min kropp visar fortfarande inte många tecken på att vara gravid. Ont i boobsen har jag fortfarande och jag kissar mer än vanligt. Annars har jag inga andra symptom.

Nu ska jag sticka till jobbet. Skriver mer efter barnmorskebesöket.