Etiketter

, , , , , , , ,

Igår var vi hos barnmorskan för inskrivningssamtal. Vi kom dit i ett kaos som heter duga. De hade tydligen någon julaktivitet på öppna förskolan och det var femtielva kids med föräldrar som levde rövare. Och där satt vi ett tag då barnmorskan var en halvtimme sen. Nu kan ju jag styra mina arbetstider själv, men ändå. M vaknade i går morse och kände sig sjuk. Jag har tydligen smittat honom :/ Men på ett sätt var det bra, han behövde inte ta av komptid för att vara hos barnmorskan. Och nu när det drog ut på tiden så gjorde det ingenting. Hoppas bara att han inte blir lika dålig som jag var förra veckan. Nåja, vi kom till slut in till bm. Hon var jättetrevlig. Jag fick förtroende för henne direkt. Jag hade ju varit orolig för att hon skulle tjata om vikten och kost och sånt, så jag tog upp det själv innan hon gjorde det. Berättade att jag gått till en dietist och att jag faktiskt gått ner ganska många kilon det senaste året. Så hon sa inte ett ord om det! Nice. Det enda hon sa angående det var att jag kommer att få göra extra ultraljud och glukosbelastning i vecka 28 tror jag det var. Blodtrycket togs också. Har inte tagit något på ett år ungefär och då var det 102/68. Innan kostomläggningen var det 130/85 och nu 119/60. Jag har sedan i somras varit ruskigt dålig på att hålla dieten. För några månader sedan blev jag bättre ett tag, för att nu nästan helt gått tillbaka till ”normalkost”. Jag märker att jag blir illamående då jag inte får i mig kolhydrater. Blodsockret var bra, 5.1 och likaså Hb som låg på 139. Ingen järnbrist här inte!

Det var ju det här med veckorna också. Jag nämnde att jag hade oregelbunden cykel, och att den aldrig varit 28 dagar. Och att jag tror att jag hade ägglossning den 1/11. Tyvärr kan de inte ändra datumet, utan datorn räknar på senaste mensens första dag. Man tycker ju att det borde finnas alternativ, att man kan fylla i antingen den dagen eller om man vet när man hade ägglossning. Men men. Enligt barnmorskans (datorns) uträkning är jag i 8+1 idag och enligt vår egen så är jag i 7+4. Jag går på min egen så länge, i alla fall till något ultraljud säger annorlunda.

Bm hade en teori om min avsaknad av graviditetssymptom. Symptomen är ju för det mesta på grund av ändrade hormonnivåer, och jag har ju skumma nivåer sedan tidigare. Så det kanske är därför jag inte märker något nu? Måste kollas upp i alla fall. Fast å andra sidan så kan det vara så att jag är helt enkelt okänslig mot hormonändringar. Jag har ju tidigare knappt haft några problem alls före mens och inte känt av ägglossningen så starkt. Det är väl endast brösten som är hormonkänsliga 😛

Jag tog också upp blödningen jag fick i torsdags. Det har inte kommit mer blod, och jag har inte haft mer ont heller. Men jag berättade det för bm i alla fall. Hon sa att om det händer igen ska jag direkt kontakta gynakuten och få ett vaginalt ultraljud för att kolla in bebis. Det är alltid skönt när man blir tagen på allvar.

Både jag och M är nöjda med bm. Hon var trevlig, social och förtroendeingivande.