Etiketter

, , , ,

I dag (eller igår egentligen, skriver detta klockan ett på natten) har jag haft mor med bihang och mina syskon här hela dagen. Vi har lagat ”lite” julmat, slagit in julklappar, druckit glögg och julrimmat. Det har varit trevligt, vi har skrattat och surrat skit. Inte ett ord om allt skräp som hänt, vilket har varit bra då jag skulle bara brutit ihop då. Det gör jag helst ensam eller tillsammans med M. En sak som var konstigt var att dricka vanlig glögg… Jag hade ju som ställt in mig på att det skulle vara alkoholfritt ända till i sommar. Men nu spelar det ju tyvärr ingen roll.
Jag känner mer och mer att jag inte vill vänta med skrapning till efter nyår. Vill nog göra bort det i mellandagarna om det går. Men jag kan ju inte komma i kontakt med dem förrän på torsdag morgon, så vi får se om det går. Det kan ju hända att de är ”fullbokade” de dagarna. Det känns jobbigt att ha dem kvar där inne. Jag vill mest av allt börja blöda så de försvinner. Kollar varje gång jag är på toa, men blir nu inte lättad då det inte är blod, bara besviken. Skum känsla.
Jag har tänkt lite på om det var bra eller dåligt att vi fick reda på det innan jag börjar blöda. Det är ju såklart skitjobigt att få det beskedet, men jag tror ändå det var bra att vi fick veta. Det hade ju kunnat dröja ända till rutinultraljudet med att uppdagas, och det hade ju varit fruktansvärt. Nu har det inte gått så lång tid, och vi hade ju inte börjat köpa barnvagn och sådana stora saker. En annan sak som jag också tänkt på är att nu när jag börjar blöda kommer jag inte känna sådan stor oro, utan jag vet vad det handlar om och jag kanske mentalt har kunnat förbereda mig lite. Tänk om det satte igång i morgon på julafton och vi inte vetat vad det brerodde på. Nu slipper vi den ovissheten och rädslan.
Nu ska jag försöka sova några timmar innan vi ska upp och iväg till mormor. I förrgår natt sov jag knappt något, och natten till i dag sov jag 4 timmar + en senare på morgonen. Hoppas det blir en sammanhängande sömn i natt så jag är något så när utvilad. Det är bara så svårt att somna…