Etiketter

, , , , ,

Julaftonen gick ok efter omständigheterna. Jag är så otroligt glad att mina syskon och mamma är här, de är ett så otroligt stöd i allt det jobbiga. Saknar dock pappa som inte kunde komma hit den här julen.
I går förmiddag ringde operationsplaneraren från kvinnokliniken. Trodde inte de jobbade på julafton, men tydligen så gjorde hon det. I alla fall, jag fick tid för skrapning på torsdag eftermiddag. I fredags var jag inställd på att vänta till efter nyår, men så länge orkar jag inte vänta. Jag fick en webenkät med hälsofrågor att svara på inför op så de får bättre beslutsunderlag till hur min smärtlindring och bedövning ska läggas upp. Ska i alla fall komma in på morgonen för att få tabletter som ska mjuka upp livmodertappen vilket tydligen tar några timmar. Sedan utförs ingreppet på eftermiddagen. Det känns så sjukt overkligt. Att de ska ta bort de små fostren… Men det är ändå skönt att det avslutas så snabbt som möjligt, det går ju ändå inte att få dem levande igen. Det är faktiskt ruskigt obehagligt att veta om att det ligger två döda foster där inne. Jag känner mig förbannad på magen ibland och önskar bara att kroppen ska fatta och stöta bort dem. Men det verkar ju inte hända. Jag fick en rätt riklig röd blödning i går kväll, då trodde jag att det satt igång. Men det kom inget mer. Lite bruna spottings idag bara. Jag trodde ett tag att jag skulle få slippa operationen, men det verkar inte så.
Jag vet inte om jag nämnde det, men de upptäckte ju en gulkroppscysta på min högra äggstock under ultraljudet i fredags. Jag funderade lite på det, kan det vara på grund av den som jag inte får ett ”riktigt” missfall? En gulkroppscysta producerar ju mycket progesteron vilket också är det hormon som hindrar livmoderslemhinnan att stötas ut vid en normal graviditet. Jag antar att vid ett vanligt missfall så slutar kroppen producera progesteron och man börjar blöda. Har dock inte hittat bevis på detta, inte för att jag har hunnit leta så mycket annat än lite googling.
Idag har det varit en lugn dag. Lunch med familjen och sedan sällskapsspel och te med systrarna. Lillebror åkte tyvärr hem idag. I morgon ska det bli lite shopping i mellandagsrean eftersom jag förmodligen inte kommer att orka eller känna för att springa på stan dagen efter operationen. Skulle vilja ha en klänning eller en ny tunika till nyårsafton plus att ena systern snart fyller år. Jag köpte ett par byxor innan jul. Har behövt nya ett tag, men hade tänkt vänta till jag kunde köpa mammabyxor. Nu blev det ju inte så…
Nu ska jag försöka sova. Jag har faktiskt sovit rätt ok de senaste två nätterna, som mest 4 timmar i sträck. Lite bättre än 1-1,5 timmar som det var första natten efter beskedet. Hoppas jag kommer vara förskonad från hemska drömmar.