Etiketter

, ,

Både jag och M har varit hemma från jobbet den här veckan. Har haft illamående och kramp i mag-tarm-systemet. Men inga … toalettbesvär om man säger det på ett fint sätt. Mycket skumt. Jag misstänker att det är stress som är triggern.

Jag och M har legat i soffan och sett på Battlestar BGsmGalactica hela dagarna vilket har varit mysigt, men annars har både jag och M har mycket stressiga jobb. Han jobbar över varje vecka, och inte bara någon timme. Han jobbar häcken av sig. Och jag har sjuk prestationspress på mitt jobb. Skulle egentligen vilja byta nu och gå en annan utbildning, men det är inte praktiskt möjligt. Önskar att jag hade ett vanligt jobb med fasta tider och fasta arbetsuppgifter. Jag skulle väl bli uttråkad efter ett tag, men det skulle vara så grymt skönt att bara ha någon som sa åt en vad man ska göra… Men men. Dit kommer jag en vacker dag.

Förra helgen var jag på after-work som gick över i en helkväll. Kom hem vid ett-tiden på natten. Visade sig att S som jag gick i samma klass som i en termin i tvåan på gymnasiet var vän med några av mina arbetskamrater. Hon blev klar läkare i juni 2012. Och var höggravid 10 månader senare… Skönt att kunna planera så. Hon hade beräknat förlossningsdatum samma dag som vi var ute. Rätt modigt måste jag säga. Inga andra runt bordet har eller väntar barn, så det blev inte så mycket bebisdiskussioner som tur var. Det var faktiskt en sjukt trevlig kväll trots lite för mycket öl.

Dagen efteråt var jag och åkte långfärdsskridskor. Åkte iofs inte så långt då jag fick så grymt ont i fötterna efter bara 10 minuter. Är verkligen inte van att åka skridskor, har inte gjort det sen jag var 11 år eller något sådant. Men annars var det trevligt.

Annars då? Tja, mensen är över för flera dagar sedan. Varade i 6 dagar och slutade rätt plötsligt. Jag brukar ha spottings i en-två dagar efteråt, men så var det inte nu. Det känns bra på något sätt. Vet inte varför, men så är det. Min kropp har börjat skicka ut signaler om närstående ägglossning vilket känns lite tidigt. Jag är på cykeldag 13 idag och jag har aldrig haft ägglossning tidigare än typ dag 20 förut. Kanske jag kommer få en ”normal” cykel den här gången? Bara för att jag skrev det nu så kommer det väl dröja två veckor till :/ Tänker börja testa med äl-test idag. Tempar har jag gjort sedan mensen slutade och den ligger stabilt mellan 36,4 och 36,7. Vi köpte ny termometer i julas. Eller M köpte den egentligen som julklapp till bebis som inte blev. Men ändå. Det är en IR-termometer som man håller mot pannan och läser av. Och när jag jämför den med vår gamla så mäter den nya ca 0,7 grader högre. Jag som trodde jag hade så låg kroppstemperatur, och så visade det sig att det bara var termometern som var kass.