Etiketter

, , , , , , ,

Har funderat på det länge, men tog till sist beslutet. Nä, det är inget allvarligt, jag såg filmen ”What to expect when you’re expecting” (IMDB). Man får följa flera pars väg till att bilda familj. Jag valde en tidpunkt då M inte var hemma, utifall jag skulle få ett psykbryt eller något (det fick jag inte som tur var) och sen tror jag inte han skulle upsskatta filmen heller.

Spoiler alert! Läs inte vidare om du tänkt se filmen och inte vill veta saker i förväg!

Nåväl. Var den bra då? Njae. Humorinslagen var rätt underhållande, på ett ytligt sätt. Och de gick ju igenom många olika scenarion som kan uppstå då man ”skaffar barn”; infertilitet, IVF, oplanerad och oönskad graviditet, missfall, adoption och de visar att en graviditet inte alltid är så rosenskimrande och fantastisk. Det var det bra med filmen, resten var rätt kasst faktiskt. Inte superbra skådespeleri och irriterande upplägg.

Ett par hade försökt i två år. Det framgår att hon inte druckit en droppe alkohol under dessa år och en kväll dricker hon sig full och de har sex i buskarna. Självklart blir hon gravid (”Slappna av” ”Sluta tänk på det” ”Ta en fyllekväll”. Någon som hört det förut?). Irriterande att de spär på den myten att det är kvinnans stress och besatthet över barnaalstrandet som är orsaken till att det inte lyckas.

Ett annat par ska adoptera. Det visar sig att det tar några veckor från det att de är godkända till de får åka iväg och hämta sin son. Inte särskilt realistiskt direkt.

Missfallshistorien var rätt ok berättad. Hur hon reagerade med ilska och avundsjuka på andra gravida, många känner nog igen sig i den.

Så slutbetyget då?
2+

2 plus av fem möjliga

Rätt rolig emellanåt men irriterande om man vet lite hur det är att leva med barnlöshet. Klicheartad är ett passande ord.