Etiketter

, , , , , , ,

svenska-kyrkanVilket roligt brev vi fick i brevlådan idag då. Från svenska kyrkans lokala förening får vi ett brev där det står ”Vi har uppmärksammat att ni fått en ny familjemedlem och vi säger ett stort GRATTIS!”. Tack som fan för det. Det känns ju jättekul att få det uppkört i ansiktet efter ett missfall. Man blir än en gång påmind om att vi skulle haft en liten hos oss idag om allt gått bra. Alla jobbiga känslor som man gör allt för att de ska stanna under ytan flyter upp igen.
Men det är inte bara på grund av det som jag är upprörd. Jag har så vitt jag vet inte alls varit i kontakt med svenska kyrkan när det gäller graviditeten/missfallet. Varför skulle jag varit det när jag inte ens är medlem där längre? De kan ha fått uppgifterna från något forum på nätet, men det känns långsökt att svenska kyrkan ska ha köpt information från nätforum. Det enda jag kan komma på att de fått informationen från är sjukvården, via barnmorskan. Och är det så då blir jag ordentligt förbannad. Är det inte patientjournaler sekretessbelagda? Eller får svenska kyrkan ta del av det så länge man är medlem? Jag var medlem ända till nu i sommar då jag begärde utträde. Men det låter otroligt konstigt i mina öron. Jag vill så gärna tro mer än så om vår sjukvård.

Jag skulle kunna förstå att de får uppgifterna om det är en som är medlem som får barn och detta registreras hos skatteverket. Men det är ju långt ifrån som det är för oss. Jag ska ringa till svenska kyrkan i morgon och kolla upp det här. Någonting är inte som det ska. 

Om det inte vore nog med det fick jag mens igår. Nog för att jag har gett upp hoppet om att någonsin bli gravid igen, men det är i alla fall alltid extra deprimerande när mensen kommer och påminner en.