Etiketter

, ,

Fick kallelsen till provtagning i går, men det står inte vad jag ska ta för prover som jag hade hoppats på. Får be om en lista på vilka prover de ska ta när jag väl kommer dit. Kommer inte kunna gå dit förrän på fredag. Ska ju vara fastande sedan dagen innan, så jag måste ju gå på morgonen och i morgon bitti har jag ett möte och på torsdag har jag tenta. Snabbt kan det ju aldrig gå…

Jag har en skitdag i dag. Allt är bara fel. Vet inte riktigt varför. Har haft en klump i magen hela dagen och det känns som att om jag inte var på jobbet skulle jag nog bara ligga och gråta in i en kudde. Är asocial och blir irriterad då folk vill prata. Sen Babies everywhereglömde jag tydligen stänga frysen i morse innan jag for på jobbet. Vet att jag tryckte igen den, men den måste gått upp igen på något vis. Den var då öppen då M kom hem. Så nu har massa mat blivit förstört också. Känner mig arg på allt. På jobbet, plugget, mig själv, frysen, mina äggstockar, på hösten, på slutet på boken jag nyss läst ut… Ja ni förstår kanske. Har sovit dåligt och har massor av jobb + tentaplugg, vilket kanske bidrar. Dessutom vimlar det av gravidmagar, bebisar och barn på facebook, sms, mail o.s.v. och det är ju alltid så
JÄTTEKUL!

 Såjävlabradå

 Suck

 Skitdag

Angående boken vars slut jag är arg på. Har lyssnat på Ramona Franssons bok ”Älskling, vi blir inte med barn” (läser alldeles för mycket på dagarna för att orka läsa riktiga böcker även fast jag tycker att det blir en bättre upplevelse då). Hon är en av de barnlösa som förblivit just barnlös, så jag tyckte att det vore intressant att läsa den då jag är nyfiken på hur man kommer fram till och bearbetar det beslutet. Om ni inte har läst den, vill läsa den och inte vill veta hur den slutar så rekommenderar jag att ni slutar läsa här.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Boken är rätt ok till en början. Den är självbiografisk och utspelar sig på 80- och 90-talet, så alla behandlingar och sånt är lite gammeldags jämfört med dagens metoder. Hon har två förhållanden som kraschar, ett på grund av barnlösheten och hennes ”besatthet” vid att bli gravid. Hon beskriver väldigt bra hur det känns att vara barnlös, med avundsjuka, bitterhet, hopplöshet och enorm längtan. I det tredje förhållandet hon beskriver försöker de också att få barn, och det går inte så bra. Förhållandet är på väg att braka ihop på grund av att hon mår dåligt och inte kan släppa tankarna på barnaalstrande. Så de går till en terapeut för att reda ut deras förhållande och känslorna kring barnlösheten. Hon beskriver att de sitter hos terapeuten och hennes man berättar hur han känner sig som en avelshingst och saknar hur det var i början av deras förhållande. Och vips så kommer hon helt plötsligt på att barn är ju inte så viktigt om man jämför med deras kärlek, och att hon med detta slutar med alla behandligar och bestämmer sig för att förbli barnlös. Hela den processen, från en nästan manisk önskan att bli gravid till att känna sig nöjd och lycklig som barnlös beskrevs med bara några meningar. Och sen var boken slut. Snacka om antiklimax. Ett besök hos en terapeut som knappt yttrade ett ord och ett samtal med maken så var det beslutet taget och allt bearbetat.

Jag är glad för hennes skull, att det var så ”lätt” att ta det beslutet efter över 10 år som barnlös. Men jag trodde boken skulle handla om processen att acceptera ett liv som barnlös så jag blev hemskt besviken.

Är det någon som vet om en bra bok eller en bra blogg som tar upp detta med att leva barnlös efter ofrivillig barnlöshet? Jag har inte lyckats hitta någon.