Etiketter

, , ,

Ibland är de snabba på landstinget.

Var inne förra veckan för provtagning, fastande. De tog längd och vikt, blodryck (130/90) och ett par rör blod. Blodstatus, levervärden, lipidstatus, P-glukos, kalium, natrium, kreatinin, CRP, fritt T4 och TSH. Fick brev i måndags som sa att alla värden såg bra ut, men att totalkolesterolet och LDL låg i överkant på referensvärdena. Fick inga siffror på provsvaren däremot, så det ska jag begära ut. Jag fick en telefontid till fredag + att de skickade en remiss till KBT-gruppen. Är lite besviken över att de inte tog mer än blodsockervärdet när det gäller insulinintolerans som vi pratade om. De kunde ju i alla fall tagit HbA1c för att se hur det ser ut över en längre tid. Jag kom på att jag glömde ta upp det där med oönskad hårväxt vilket jag också hoppas att jag kan få hjälp med. Ska ta upp det under telefonmötet.

Trodde det skulle ta ett tag innan jag fick kontakt med kvinnan som håller i KBT-gruppen, men hon ringde i går. Det hade blivit ett avhopp precis innan hon fått in min remiss, snacka om timing. Hon ville höra om jag kunde börja med kort varsel. Visade sig att terapin börjar i dag och en gång i veckan i sju veckor framåt. Det är den sista gruppen innan jul, så om jag inte hoppade på så skulle jag få vänta till januari. Så klart att jag tackade ja! Fick ha en snabb intervju via telefon medan jag stod utomhus utanför jobbet i regnet i bara kortärmat (ville inte vara inne och prata om varför jag mår som jag gör).

brainDet ställde till lite problem på jobbet eftersom jag idag har ett seminarium där jag ska sitta i en panel som ska ställa frågor och ge feedback till talaren. Vi är skyldiga att hitta en ersättare om vi inte kan närvara på dessa tillfällen, men nu blev det ju väldigt kort varsel. Så jag hade tre alternativ. Det första var att själv försöka hitta en ersättare, men då hade jag varit tvungen att försöka komma på en förklaring till varför jag var tvungen att vara borta med så kort varsel och varför jag inte kan boka om tiden. Inte något som kändes lockande. Det andra var att prata med de som arrangerar seminariet och förklara för dem. Men här hade jag också varit tvungen att berätta som det är, vilket jag absolut inte vill. Så det fick bli det tredje och fegaste alternativet; sjukskrivning. Så jag låtsades vara sjuk och gick hem i går. Men snart är jag på väg till terapin i alla fall. Jag är skitnervös inför vad jag ska säga, vilka som är med i gruppen, vilken stämning det kommer vara. Har absolut ingen aning vad jag ger mig in på, har inga referensramar alls. Men jag har ju inget att förlora, så det är väl bara att kasta sig ut för stupet och hoppas att det finns en fungerande fallskärm. Wish me luck!