Etiketter

, , , , , , ,

Ojojoj. Jag skulle verkligen inte passa som professionell bloggare. Inte en post på över 1 år! Jag fick en kommentar på min senaste post vilket gjorde att jag började tänka på bloggen igen, något jag inte gjort på länge. Tänkte att det kanske är dags för en uppdatering. Det har hänt en hel del sedan senast. För att sammanfatta detta år: Förlovad, stugägare, jobbstrul, stress, sjukskrivning, gastric bypass-konsultation, diet, fallerade studier, mer stress, utbrändhet, sjukskrivning igen, operation.

2014 startade bra genom att jag och M åkte på semester till Warsawa i april 2014. På en fantastisk restaurang; Halka, frågade jag honom om han ville gifta sig med mig. Som tur var ville han det och vi är nu förlovade. Vi shoppade ringar tillsammans när vi kom hem och jag blev kär i den här ringen 😀

2015-01-19 13.58.28-1

I somras köpte vi, eller egentligen M, en sommarstuga. Den var redo att flytta in i direkt och vi spenderade hela semestern där och det är helt underbart!

Efter sommaren var jag på grund av regeländringar på jobbet tvungen att skrota mina gamla projekt och starta två nya. Detta med under ett år kvar till det var tänkt att jag skulle börja skriva på min avhandling. Detta gick inte så bra då ett av projekten gick åt skogen. Jag avslutade 2014 med att vara sjukskriven på halvtid på grund av all stress. Yay. Jag fick dock börja genomgå psykodynamisk terapi hos en psykologstudent vid universitetet vilket har varit bra. Jobbigt att gräva i grunderna till varför jag tänker och gör som jag gör, men viktigt i det långa loppet.

I december var jag på konsultation till något jag funderat på ett bra tag; gastric bypass-operation. Detta gick jättebra och jag fick uppgiften att gå på Modifast-diet till jag tappat 6% av min vikt.

Så, 2015 skulle bli det året mitt laborativa arbete skulle vara avslutat och jag skulle gå ner i arbetstid till 30% och skriva på artiklar och avhandling. Jag hade samtidigt tänkt avsluta studierna på den nya grundutbildningen som jag under några år avklarat hälften av. Så 100% studier och 30% jobb samtidigt som terapin skulle fortsätta, plus att jag skulle gå på diet och förbereda mig för operation. Detta gick åt helvete för att vara ärlig. Allt för mycket på samma gång. Jag gick till min läkare och hon sjukskrev mig på heltid från början av Mars. Gjorde massor av psyk-test vilket i siffror talade om för mig (eftersom jag är för trögfattad för att förstå annat än data) att jag var 3% från att bli utbränd. Så nu är jag sjukskriven fram till slutet av Maj till att börja med.

Som tur är gick jag ner mina 6% i vikt, nådde till och med nästan 10%, och jag har bokat in min operation till måndag nästa vecka (13 april). Vilket också råkar vara vår förlovningsdag 😛 Jag har inför detta gått tillbaka på Modifast-diet en vecka för att minska leverns storlek så magsäcken blir mer lättåtkomlig för kirurgerna. Jag är skitnervös för att vara ärlig, men jag tror detta är en fantastisk chans för mig att få en bättre hälsa och vår enda chans till att någon gång bilda familj. Sedan februari detta år, på dagen 4 år efter jag slutade med p-piller, startade jag igen och har nu satt in en p-stav. Det är verkligen inte rekommenderat att bli gravid nära inpå en gastric bypass. P-stav valde jag eftersom jag slipper ta piller som kan glömmas bort, men också för att det är osäkert på i vilken grad upptagning av tabletter påverkas av operationen. Jag planerar att ha staven till nästa vår, ett år efter operationen såvida allt går som det ska.

Så. Nu återstår det bara att se vad framtiden har att erbjuda.