Bakgrund

Välkommen till min blogg som handlar om ofrivillig barnlöshet.

druttenJag är född i början av åttiotalet och bor i Umeå. Bor i en fyra tillsammans med M som är mitt livs kärlek! M kallar mig för Drutten och jag jobbar som doktorand vid Umeå universitet (eller jobbar och jobbar, det är mer som en utbildning).

När jag var yngre ville jag inte ha barn. Inte alls, över huvud taget. Var övertygad om att jag aldrig skulle bli mamma. Så träffade jag M. Och blev lite äldre. Det kanske spelar en liten roll det också. Kompisar började bilda familj en efter en. Och då växte sig en längtan hos mig. På grund av bland annat mitt arbete så dröjde det lite längre än jag önskat innan vi kunde slänga preventivmedlen i soptunnan. Men så i januari 2011 bestämde vi oss för att nu var det dags. Allt var perfekt. Vi hade varit tillsammans i 3 1/2 år, båda hade fast anställning och inga hinder fanns. Nu skulle det göras barn!

Slutade knapra p-piller och genast blev det problematiskt. Hade oregelbunden cykel som blev längre och längre och efter tre cykler kom helt enkelt inte mensen tillbaka. Det är ungefär här jag bestämde mig för att börja blogga för att ventilera mina känslor.

Vill du ha en snabb summering över vad som hänt sedan dess, kolla in sidan ”sammanfattning”!

Kram på dig!

4 thoughts on “Bakgrund”

 1. Helena A skriver:

  Gillar verkligen din blogg! MVH

 2. Hej! Snubblade in på din blogg och reagerade lite på en sak. Jag är 30 år och har själv pco, är 161 cm med 106kg så jag är väl också i de regionerna med bmi (har inte räknat på det). Jag bor i stockholm och går på en privatklinik för hjälp med ägglossningen och här kostar det som ett vanligt läkarbesök där jag dessutom nu har kommit upp i högkostnad så det är gratis. Jag har ätit Pergotime en enkelkur som inte gav något och sen en dubbel som gav mig ägglossning men tyvärr ingen bebis. Nu är jag inne på en pergotimefri månad så vi får se vad som händer.
  Min tanke var bara att det verkar märkligt att du ska behöva betala 900:- per besök!!
  Kolla runt!!

  Lycka till, hoppas vi båda får ett plus snart 🙂

  • Tack för tipset, men tyvärr finns det bara en privat gynekolog i min stad och inga fler i de närliggande. Dessutom så gäller inte högkostnadskortet på den kliniken. Så är det tyvärr när man bor i en mindre stad :/
   Hoppas det går bra för er!

Kommentera inlägg

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s